Zavolejte nám! AKCE, SLEVY NOVINKY NA TRHU, DOSTUPNOST, CENA, prakticka ukazka termovize, pomoc s nastavením a aktulizací softwaru termovize: Telefon: 602943245
Možnost osobního předání a ukázky: Brno, Vyškov, Prostějov, Letovice, Svitavy, Boskovice a Blansko

Termovizi Vám na přání kompletně nastavíme a aktualizujeme! Dárek ke každé termovizi.

Možnost osobního předání a ukázky: Brno, Vyškov, Prostějov, Letovice, Svitavy, Boskovice a Blansko

Můj košík

Jak pečovat o baterie v termovizi aby co nejdéle vydržela?

Jak pečovat o baterie v termovizi aby co nejdéle vydržela?

Dnes již jsou pryč časy, kdy termovize používali standartní primární baterie, vyměnitelné alkalické baterie.  Dnešní termovize mají integrovanou, zpravidla lithium-iontovou baterii, jejíž výměna není v rámci běžné obsluhy možná. Integrovaná baterie má své výhody ale i nevýhody, záleží zdali se na to díváte z pozice zákazníka nebo výrobce …J Samozřejmě většina termovizní má také USB vstup díky kterému můžete použít externí baterii a tím výrazně prodloužit provozní dobu termovize. Použit externí baterie, nejčastěji power banky, je určitě dobrý řešením, ale pokud šouláte a máte sebou někde po kapsách nosit power banku, nebo ji mít přidělanou s kabelem k pušce, kdy kabel pořád někde zavazí… Navíc používání power banky není samospasné a dříve či později budete muset svoji termovizi odeslat do servisu k výměně baterie.

Pokud chcete aby Vám integrovaná Li-ion baterie co nejdéle vydržela, vezměte prosím na vědomí následující doporučení. Prvně úvaha, každá Li-ion baterie má omezený počet nabíjecích a vybíjecích cyklů, např. výrobce udává, že baterie vydrží 500 plných tedy 0 až 100 % nabíjecích-vybíjecích cyklů. Co když baterii nebudeme vybíjet do 0 % ale jen do 50 %, rázem nám životnost baterii stoupne dvojnásobně na 1000 nabíjecích-vybíjecích cyklů! J A co kdybychom ji vybíjeli třeba jen na 75 % … máme teoretickou životnost 4x větší tedy až 2000 cyklů.

Pokud chcete co nejvíce prodloužit životnost baterii v termovizi, pravidelně, co nejčastěji ji nabíjejte tak aby byla vždy co nejvíce nabitá a vyvarujte se tomu, že se Vám termovize sama vypne vybitím baterie. Toto maximální vybíjení baterie ji velice rychle nenávratně poškozuje. Termovizi se snažte nabíjet za pokojové teploty, nenabíjejte při nízkých teplotách někde v lese.

3%

SLEVA

na termovize a termovizní puškohledy

Zadejte na pokladně kód: take3

Skip to content