Zavolejte nám! AKCE, SLEVY NOVINKY NA TRHU, DOSTUPNOST, CENA, prakticka ukazka termovize, pomoc s nastavením a aktulizací softwaru termovize: Telefon: 602943245
Možnost osobního předání a ukázky: Brno, Vyškov, Prostějov, Letovice, Svitavy, Boskovice a Blansko

Termovizi Vám na přání kompletně nastavíme a aktualizujeme! Dárek ke každé termovizi.

Možnost osobního předání a ukázky: Brno, Vyškov, Prostějov, Letovice, Svitavy, Boskovice a Blansko

Můj košík

Termovize a velikost-průměr čočky objektivu

Termovize a velikost-průměr čočky objektivu

Velmi často se setkávám u svých zákazníků s dotazy na velikost (průměr) čočky objektivu. Samozřejmě každý chce co největší čočku, protože větší čočka přináší výhody např. v lepším obrazu nebo větším zvětšení. Výrobci si to moc dobře uvědomují a platí přímá úměra čím vetší čočka tím dražší přístroj je.

U termovizí se můžete setkat s čočkami o průměru od 19 mm od 75 mm, dovolte abych Vám nabídl svůj pohled ně věc, nejlépe na konkrétním příkladu z praxe.

Vyrazíte v noci na lov, sedíte na kazatelně a na zorané pole cca 80 m od Vás vytáhne liška. Máte k dispozici dvě termovize se stejným rozlišením senzoru např. 384×288 ale s velikostí čočky 19 mm a 50 mm. Podíváte se na lišku s čočkou o průměru 19 mm, vidíte jasně, že se jedná o lišku, vidíte zřetelně a ostře typický tvar těla, oháňku, slecha… bez problémů by jste mohli na lišku vystřelit. Nyní vezmete si do ruky termovizi s čočkou o průměru 50 mm, podíváte se zase na lišku a vidíte opět nejen lišku jako v předchozím případě, ale navíc vidíte teplejší a chladnější části jejího těla, vidíte světla lišky, o něco chladnější běhy, když se podíváte na oháňku vidíte střed oháňky který je jasně teplejší a vlastní srst která je směrem od středu oháňky chladnější.

Teď je otázkou, potřebujete opravdu takové detaily vidět? A kolik jste ochotni za ně zaplatit?

Moje doporučení je následující, pro běžnou praxi Vám postačí i 19 mm čočka, pokud chcete opravdu kvalitní obraz berte 50 mm. Ostatní velikosti čoček samozřejmě nabízejí adekvátně zlepšení obrazu, otázkou zůstává zdali je toto zlepšení natolik výrazné aby stálo za zvážení si za ně připlatit…

3%

SLEVA

na termovize a termovizní puškohledy

Zadejte na pokladně kód: take3

Skip to content